A match made in Belgium

Ellio en Ahooga werken samen om speedpedelecs naar de grote steden te brengen

Belgen houden van fietsen. Geen wonder dat in ons land menig innovatief fietsenmerk is gevestigd. Ellio Bikes en Ahooga Bikes zijn twee jonge Belgische fietsenfabrikanten. Allebei ontwikkelen ze boeiende nieuwe producten die op de stedelijke mobiliteit van morgen gericht zijn.  

Ellio en Ahooga hebben een gemeenschappelijke visie op het potentieel van speedpedelecs in grote steden. De twee bedrijven hebben nu voor het eerst hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van de Ellio Elite 'Ahooga Edition', een fiets die het ontwerpteam van Ahooga speciaal voor grote steden heeft ontworpen. Dit Limited Edition model zal uitgerust zijn met een trackingsysteem om het tegen diefstal te beschermen. Met deze samenwerking hopen beide ondernemingen het algemene gebruik van speedpedelecs in stedelijke gebieden een boost te geven, niet alleen in België, maar ook internationaal.

"Ellio en Ahooga delen een visie op de ontwikkeling van fietsen als mobiliteitsoplossing, door fietsen leuk, veilig en gemakkelijk te maken voor iedereen. We zien allebei een geweldig potentieel voor speedpedelecs als volwaardig alternatief voor de auto in grote stedelijke gebieden. Voor twee kleine, maar erg complementaire Belgische spelers is het zo zinvol om samen onze missie te volbrengen, zowel inBelgië als in het buitenland. Vandaar deze samenwerking. Wij zijn ontzettend blij met wat het Ahooga-team met onze Ellio Elite fiets heeft gedaan."

Jorrit Heidbuchel, medeoprichter van Ellio

De twee ondernemingen zijn van plan om in de nabije toekomst op nog meer vlakken samen te werken. "Deze samenwerking is bijzonder zinvol. In België bevindt zich het kloppend hart van de wielersport. We behoren ook tot de landen met de hoogste penetratiegraad van e-bikes ter wereld.  Voor Ahooga is het gebruik van de beste e-biketechnologie op de markt, die ook al Belgisch is, een koud kunstje. We waren echt onder de indruk van de kwaliteit van de all-wheel-drive-technologie van IntuEdrive. Die presteert beter dan eender welk beschikbaar alternatief op het vlak van vermogen, rijbereik en veiligheid."

Tita Lambotte, oprichter en CEO van Ahooga

De Ellio 'Ahooga Edition' zal verkocht worden via de verkoopkanalen van zowel Ahooga als Ellio. Hij wordt vanaf april 2022 in de winkels verwacht.

Ontdek de Ellio community!