No items found.

Marty 25

€5995

Beschikbaar zomer 2023
Specs
Product
Marty 25
Max snelheid
25 km/u
Motorvermogen
250W
Batterijcapaciteit
1150 Wh (2300Wh met 2de batterij optie)
Basisprijs
€5995
Kader
Standard/Step-through
Carrier
Sport / Cargo
Suspension
Front / Front + Rear
Opties
Kinderbank + treeplank / Zak voor kinderbank / Cargobox

Onze Marty modellen

Marty 45

Ontdek meer

Marty 25

Ontdek meer

Is een speed pedelec iets voor mij?

Benieuwd of een speed pedelec iets voor jou is? Kom hier te weten hoe de Ellio jouw woon-werkverkeer aangenamer maakt!

Lees testimonials van Ellio riders.

Hoe ver kan ik rijden met een volle batterij?

Dat hangt veel af van de omstandigheden en het traject dat je rijdt. Tegenwind, hellingen, koude, het totale gewicht van Ellio en zijn rijder en vooral de gemiddelde snelheid die je rijdt hebben allemaal een negatief effect op het rijbereik. Daarom geven we geen rijbereik op maar een batterijcapaciteit, want die is objectief meetbaar en altijd correct.

Met Ellio's 1150 Wh batterij rij je in normale omstandigheden tot 80 km wanneer je sneller dan 40 km/u rijdt. Is het koud, heb je veel tegenwind en heel wat hellingen op je parcours dan kan het rijbereik terugzakken naar 40-50 km. Rijd je trager dan 40 km/u dan stijgt het rijbereik snel omdat je veel minder vermogen nodig hebt. Heb je vandaag al een E-bike, dan kan je makkelijk bepalen hoeveel rijbereik je zal hebben met Ellio met de volgende formule:

{rijbereik met Ellio} = {rijbereik met je huidige E-bike} x (1150Wh/{batterijcapaciteit van je huidige E-bike})

Lees meer over de batterij.

Hoe snel kan de Ellio E-bike rijden?

Dat hangt af van het model dat je kiest. Net zoals veel andere merken biedt Ellio een 25 km/u versie aan (Enjoy en Essential) en een 45 km/u speed pedelec (Elite). Daarnaast biedt Ellio als allereerste fabrikant ook een 35 km/u variant aan (Enjoy). Dit is net zo goed een speed pedelec wat regelgeving betreft, maar hij kan niet sneller dan 35 km/u.

Kan ik de batterij van Ellio uitnemen en elders opladen?

Jazeker! De batterij van Ellio kan je ontgrendelen met dezelfde sleutel als van je ringslot, zodat je maar één sleutel nodig hebt. Dankzij het grote handvat is de batterij makkelijk draagbaar. De laadstekker van de batterij zit aan de buitenkant en is te gebruiken met de batterij zowel op als naast de E-bike. Je kan dus je batterij uitnemen en elders opladen, maar net zo goed gewoon de batterij laten zitten op je Ellio om op te laden.

Lees meer over de batterij.

Kan je met de Ellio op fietsvakantie?

Ellio is eigenlijk ontwikkeld als pendelfiets. Hij is vooral efficiënt voor hoge snelheden die je meestal niet bereikt op fietsvakantie. Ook zijn de versnellingen niet optimaal gekozen voor lange beklimmingen. Zoek je dus een fiets specifiek om mee op vakantie te gaan, dan zijn er mogelijks betere alternatieven op de markt. Heb je een Ellio als pendelfiets, dan kan je hem natuurlijk wel perfect meenemen op fietsvakantie.

Waarom heeft Ellio zo'n kleine wielen?

We kozen voor kleine wielen omwille van een heel aantal redenen. De kans is groot dat je zelf ook een verkeerd beeld hebt van de voor- en nadelen van grote en kleine wielen. Lees er alles over in onze blogpost over kleine wielen.

Wat is het verschil tussen de sportieve en de comfortabele configuratie?

De sportieve configuratie is uitgerust met een recht stuur en een lage stuurpen. Zo zit je in sportieve houding voorover gebogen op je Ellio. De comfortabele configuratie is voorzien van een gebogen stuur en een hoge stuurpen, zodat je comfortabel rechtop kan zitten.

Welk onderhoud vraagt een Ellio?

Ellio vraagt heel weinig onderhoud omdat er alleen onderhoudsarme componenten zijn gebruikt. De riemaandrijvingen en dichte naven zijn onderhoudsvrij en hoef je enkel nu en dan te reinigen met water. Gebruik echter nooit een hogedrukreiniger want dit kan de dichtingen beschadigen! Eens elke 5000 km of twee keer per jaar contacteer je techsupport@intuedrive.com om een afspraak te maken voor onderhoud. Je kan je Ellio binnenbrengen voor onderhoud of wij komen langs bij je thuis. Wij kijken de remblokjes, riemen en banden na op slijtage en lezen de software van je Ellio uit om te controleren op eventuele storingen. We voeren ook de laatste software update uit.

Kan ik Ellio ook leasen?

Dat kan, via een leasingpartner waar Ellio of zijn dealers mee samenwerkt. Vandaag kan je Ellio al leasen bij Cyclis, B2Bike, KBC Fietslease, O2O en een hele reeks andere fietsleasemaatschappijen. Vraag je Ellio verkoper of werkgever hierover om meer informatie.

Waar kan ik terecht voor het onderhoud van mijn Ellio?

Voor alle technische vragen en ondersteuning na verkoop kan je terecht op techsupport@intuedrive.com. Ons gespecialiseerd team helpt je snel verder. Moet er aan je Ellio gewerkt worden, dan laten we je weten waar je je Ellio kan binnenbrengen. We kunnen je Ellio ook thuis komen ophalen voor een herstelling of voor onderhoud. Hiervoor rekenen we een forfait aan van 50 EUR binnen Vlaanderen. Gaat het om een garantiegeval, dan is deze dienst gratis.

Hoe rijd je met een Ellio?

Kan ik nog fietsen wanneer de batterij van Ellio leeg is?

De CVT transmissie van Ellio bevat een elektrisch koppelingsmechanisme tussen de trappers en het achterwiel. Valt alle elektrische energie weg, dan kan deze koppeling niet meer gemaakt worden en zijn de trappers ontkoppeld van het achterwiel. Je kan dan niet meer fietsen. Om te voorkomen dat dit gebeurt bouwt Ellio automatisch zijn elektrische ondersteuning af wanneer de batterijcapaciteit onder de 20% zakt. Zo blijft er zo lang mogelijk energie ter beschikking om de koppeling te maken zodat je zelfs met een lege batterij toch nog thuis raakt. Zonder de batterij te monteren kan je echter niet met Ellio rijden.

Welke bagagesystemen zijn compatibel met Ellio?

Ellio's bagagedrager (verkrijgbaar op de Enjoy en Elite modellen) kan 25 kg dragen en is compatibel met alle courante systemen voor fietstassen, zoals Ortlieb en Vaude. Standaard is Ellio ook voorzien van het MIK Click systeem, zodat je makkelijk en snel je MIK accessoires stevig kan bevestigen.

Zijn er verschillende frame maten beschikbaar?

Ellio is er slechts in één framemaat en twee configuraties (sport en comfort). Naast de standaard configuraties is er veel mogelijk door stuur en zadel aan te passen. Deze aanpassingen bekijken we graag samen met jou. Bekijk via deze link de geometrie van Ellio of boek een testrit om te voelen of de zithouding geschikt is voor jou.

Kan ik Ellio op een fietsendrager plaatsen?

Ellio weegt 38kg met batterij en iets meer dan 30kg zonder. Eén Ellio kan je dus prima op een E-bike drager vervoeren. Wil je twee Ellio's vervoeren, controleer dan zeker het maximumgewicht dat je fietsenrek kan dragen en haal de batterijen uit de Ellio zodat je ze in de auto kan meenemen. Let ook op het feit dat de brede banden van Ellio niet op alle fietsendragers passen.

Moet ik een helm dragen op Ellio?

Dat hangt ervan af. Een helm is verplicht wanneer je met een speed pedelec rijdt. De Ellio Elite en de 35 km/u Ellio Enjoy zijn speed pedelecs en vereisen dus dat je een helm draagt. Op de 25 km/u modellen van Ellio – de Essential en de 25 km/u Enjoy – hoef je geen helm te dragen. Voor je eigen veiligheid is dit echter wel sterk aan te raden.

Onder welke regelgeving valt de 35 km/u Enjoy?

De Ellio Enjoy is een speed pedelec die begrensd is tot een maximumsnelheid van 35 km/u. Net als de 45 km/u Elite variant is het dus verplicht om een helm te dragen en moet de Enjoy worden ingeschreven. Je hebt dus ook een nummerplaat nodig. Verder is ook alle regelgeving voor speed pedelecs op de Enjoy van toepassing.

Moet ik verplicht een verzekering afsluiten voor mijn speed pedelec?

In België is het niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor een speed pedelec op voorwaarde dat de E-bike alleen elektrische ondersteuning biedt wanneer je ook nog zelf trapt. Dit is het geval bij alle Ellio modellen en dus is een verzekering niet verplicht voor Ellio. De meeste leasingmaatschappijen bieden zo'n verzekering echter wel standaard aan. Sowieso is een diefstalverzekering altijd aan te raden.