3 Jaar Ellio

3 Jaar Ellio

2
minuten leestijd
Ellio blaast drie kaarsjes uit en dat vieren we samen!

Hiep, hiep, hoera… Ellio blaast vandaag drie kaarsjes uit en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan! We blikken met plezier terug op Ellio’s driejarige reis vol bochten en heuvels, en kijken alvast uit naar de vele jaren die nog in het verschiet liggen.

Sinds de geboorte van de eerste Ellio Bike in 2020, is Ellio als bedrijf enorm gegroeid: we evolueerden van een kleine Vlaamse start-up tot een gevestigde internationale fietsfabrikant, en droegen hierdoor ons steentje bij aan de mobiliteit van morgen.

Vandaag vieren we drie jaar Ellio, en dat doen we samen!

Hallo, nieuw Ellio

Een nieuw logo, een nieuw kleurenpalet, een nieuw Ellio. Met het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl blijven we trouw aan onze identiteit, en illustreren we tegelijkertijd onze voortdurende groei.

Het nieuwe logo combineert de vertrouwde Ellio dots met een lineair lettertype, en danst hierdoor op de lijn tussen speelsheid en functionaliteit. Met de uitbreiding van het kleurenpallet creëren we een nog warmere uitstraling, waardoor het humane aspect extra op de voorgrond treedt. 

Nieuwe Ellio logo

Ellio Elite Special Edition

Dezelfde kracht, hetzelfde rijplezier, een ander jasje. 

Ter gelegenheid van 3 jaar Ellio, namen we ook de Ellio Elite onder handen. Het resultaat? Een Ellio Elite Special Edition in beperkte oplage van 50 stuks met een uniek ontwerp en vintage Brooks zadel en handvatten.

Ellio Elite Special Edition

Voor het ontwerp keerden we terug in de tijd, meer bepaald naar het Toyota-tijdperk van Ellio-vader Tomas Keppens. Toen Tomas in Japan woonde, fietste hij zo’n 11000 km bij elkaar in amper één jaar tijd. Tijdens zijn fietstochten beklom Tomas meermaals de Asahi Kogen Genki-mura berg, een klim die diende als inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën, waaronder enkele jaren later Ellio. Deze berg werd dan ook gebruikt als basis voor het ontwerp van de Special Edition: de lijnen in het ontwerp zijn namelijk de hoogtelijnen van Tomas’ inspirerende klim.

Ellio original accessoires

Ellio krijgt een nieuwe look, maar dit betekent niet dat we voorgoed vaarwel zeggen tegen de Ellio Original branding…

Speciaal voor onze Ellio liefhebbers, riders en verzamelaars ontwierpen we unieke Ellio accessoires in de Ellio Original huisstijl. Met de co-branded colsjaaltjes van Buff, en sportieve fietskousen van Sockeloen rijd je lekker warm, stijlvol én met een vleugje nostalgie naar je volgende bestemming!

Ellio Original branded Buff nekverwarmer
Ellio Original branded Sockeloen sportieve fietssokken
Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit