Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder veelgestelde vragen van Ellio riders. Kan je je antwoord niet vinden? Neem vrijblijvend contact op.
Is een speed pedelec iets voor mij?

Benieuwd of een speed pedelec iets voor jou is? Kom hier te weten hoe de Ellio jouw woon-werkverkeer aangenamer maakt!

Lees testimonials van Ellio riders.

Hoe ver kan ik rijden met een volle batterij?

Dat hangt veel af van de omstandigheden en het traject dat je rijdt. Tegenwind, hellingen, koude, het totale gewicht van Ellio en zijn rijder en vooral de gemiddelde snelheid die je rijdt hebben allemaal een negatief effect op het rijbereik. Daarom raden we aan om niet naar het rijbereik te kijken wanneer je E-bikes vergelijkt maar naar de batterijcapaciteit, want die is objectief meetbaar.Met Ellio's 1150 Wh batterij rij je tot wel 150 km op één batterijlading. Rij je met veel ondersteuning en aan hoge snelheden (45 km/u) dan zal je rijbereik dalen naar 60-80 km. Is het daarbovenop koud, heb je veel tegenwind en heel wat hellingen op je parcours dan kan het rijbereik terugzakken naar 40-50 km.Heb je vandaag al een E-bike, dan kan je makkelijk bepalen hoeveel rijbereik je zal hebben met Ellio met de volgende formule:{rijbereik met Ellio} = {rijbereik met je huidige E-bike} x (1150Wh/{batterijcapaciteit van je huidige E-bike})

Lees meer over de batterij.

Hoe snel kan de Ellio E-bike rijden?

Dat hangt af van het model dat je kiest. Net zoals veel andere merken biedt Ellio een 25 km/u versie aan (Essential) en een 45 km/u speed pedelec (Elite). Daarnaast biedt Ellio als allereerste fabrikant ook een 35 km/u variant aan (Enjoy). Dit is net zo goed een speed pedelec wat regelgeving betreft, maar hij kan niet sneller dan 35 km/u.

Kan ik de batterij van Ellio uitnemen en elders opladen?

Jazeker! De batterij van Ellio kan je ontgrendelen met dezelfde sleutel als van je ringslot, zodat je maar één sleutel nodig hebt. Dankzij het grote handvat is de batterij makkelijk draagbaar. De laadstekker van de batterij zit aan de buitenkant en is te gebruiken met de batterij zowel op als naast de E-bike. Je kan dus je batterij uitnemen en elders opladen, maar net zo goed gewoon de batterij laten zitten op je Ellio om op te laden.

Lees meer over de batterij.

Kan je met de Ellio op fietsvakantie?

Ellio is in de eerste plaats ontwikkeld als pendelfiets: zeer efficiënt voor hogere snelheden die je meestal niet bereikt op fietsvakantie. Nochtans kan Ellio ook prima mee op fietsvakantie. Het automatisch schakelen en de comfortabele zithouding zullen je gegarandeerd helpen relaxen op vakantie! De grote batterij geeft je dan weer de gemoedsrust dat je niet zonder stroom zal vallen tijdens je fietstocht.

Waarom heeft Ellio zo'n kleine wielen?

We kozen voor kleine wielen omwille van een heel aantal redenen. De kans is groot dat je zelf ook een verkeerd beeld hebt van de voor- en nadelen van grote en kleine wielen. Lees er alles over in onze blogpost over kleine wielen.

Wat is het verschil tussen de sportieve en de comfortabele configuratie?

De sportieve configuratie is uitgerust met een recht stuur en een lage stuurpen. Zo zit je in sportieve houding voorover gebogen op je Ellio. De comfortabele configuratie is voorzien van een gebogen stuur en een hoge stuurpen, zodat je comfortabel rechtop kan zitten.

Welk onderhoud vraagt een Ellio?

Ellio vraagt heel weinig onderhoud omdat er alleen onderhoudsarme componenten zijn gebruikt. De riemaandrijvingen en dichte naven zijn onderhoudsvrij en hoef je enkel nu en dan te reinigen met water. Gebruik echter nooit een hogedrukreiniger want dit kan de dichtingen beschadigen! Eens elke 5000 km of twee keer per jaar contacteer je ons om een afspraak te maken voor onderhoud. Je kan je Ellio binnenbrengen voor onderhoud of wij komen langs bij je thuis. Wij kijken de remblokjes, riemen en banden na op slijtage en lezen de software van je Ellio uit om te controleren op eventuele storingen. We voeren ook de laatste software update uit.

Kan ik Ellio ook leasen?

Dat kan, via een leasingpartner waar Ellio of zijn dealers mee samenwerkt. Vandaag kan je Ellio al leasen bij Cyclis, B2Bike, KBC Fietslease, O2O en een hele reeks andere fietsleasemaatschappijen. Vraag je Ellio verkoper of werkgever hierover om meer informatie.

Waar kan ik terecht voor het onderhoud van mijn Ellio?

Voor alle technische vragen en ondersteuning na verkoop kan je terecht op techsupport@intuedrive.com. Ons gespecialiseerd team helpt je snel verder. Moet er aan je Ellio gewerkt worden, dan laten we je weten waar je je Ellio kan binnenbrengen. We kunnen je Ellio ook thuis komen ophalen voor een herstelling of voor onderhoud. Gaat het om een garantiegeval, dan is deze dienst zelfs helemaal gratis.

Hoe rijd je met een Ellio?

Rijden met een Ellio is heel eenvoudig. We leggen het even uit in onderstaande video.

Kan ik nog fietsen wanneer de batterij van Ellio leeg is?

JA! Om te voorkomen dat je stil komt te staan bouwt Ellio automatisch zijn elektrische ondersteuning af wanneer de batterijcapaciteit onder de 20% zakt. Wanneer de batterij bijna volledig leeg is, bekrachtigt je Ellio alleen nog zijn noodzakelijke functies: het display en de lamp blijven werken maar je krijgt geen ondersteuning meer. Zo geraak je altijd nog op je bestemming.

Welke bagagesystemen zijn compatibel met Ellio?

Ellio's bagagedrager kan 25 kg dragen en is compatibel met alle courante systemen voor fietstassen, zoals Ortlieb en Vaude.

Zijn er verschillende frame maten beschikbaar?

Ellio is er slechts in één framemaat en twee configuraties (sport en comfort). Naast de standaard configuraties is er veel mogelijk door stuur en zadel aan te passen. Deze aanpassingen bekijken we graag samen met jou. Bekijk via deze link de geometrie van Ellio of boek een testrit om te voelen of de zithouding geschikt is voor jou.

Kan ik Ellio op een fietsendrager plaatsen?

Ellio weegt 38kg met batterij en iets meer dan 30kg zonder. Eén Ellio kan je dus prima op een E-bike drager vervoeren. Wil je twee Ellio's vervoeren, controleer dan zeker het maximumgewicht dat je fietsenrek kan dragen en haal de batterijen uit de Ellio zodat je ze in de auto kan meenemen. Je Ellio is volledig waterdicht zonder batterij, dus geen probleem om hem zo te vervoeren op je fietsendrager.

Moet ik een helm dragen op Ellio?

Dat hangt ervan af. Een helm is verplicht wanneer je met een speed pedelec rijdt. De Ellio Elite en de 35 km/u Ellio Enjoy zijn speed pedelecs en vereisen dus dat je een helm draagt. Op de 25 km/u modellen van Ellio – de Essential  – hoef je geen helm te dragen. Voor je eigen veiligheid is dit echter wel sterk aan te raden.

Onder welke regelgeving valt de 35 km/u Enjoy?

De Ellio Enjoy is een speed pedelec die begrensd is tot een maximumsnelheid van 35 km/u. Net als de 45 km/u Elite variant is het dus verplicht om een helm te dragen en moet de Enjoy worden ingeschreven. Je hebt dus ook een nummerplaat nodig. Verder is ook alle regelgeving voor speed pedelecs op de Enjoy van toepassing.

Moet ik verplicht een verzekering afsluiten voor mijn speed pedelec?

In België is het niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor een speed pedelec op voorwaarde dat de E-bike alleen elektrische ondersteuning biedt wanneer je ook nog zelf trapt. Dit is het geval bij alle Ellio modellen en dus is een verzekering niet verplicht voor Ellio. Een diefstalverzekering is ook niet verplicht maar is wel altijd aan te raden.

Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit
Ellio Community

Join de Ellio Community op sociale media! Een onafhankelijke groepering van gebruikers van Ellio in Vlaanderen en Nederland. We helpen elkaar met vraag en antwoord, delen nieuws, advies en ervaringen uit.

Word lid
Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.