Over Ellio

Ellio oprichters Tomas en Jorrit hebben één missie: ze willen meebouwen aan de mobiliteit van morgen. Dit doen ze door de meest toegankelijke speed pedelecs op de markt te ontwikkelen.
Dé belgische speed pedelec
Onder de naam Ellio bouwde IntuEdrive een e-bike - niet zozeer voor fietsers, maar voor automobilisten. Net als de auto, moet Ellio perfect passen in het dagelijks leven van zijn gebruikers. Ellio beschikt dan ook over all wheel drive (tweewielaandrijving), rijdt volledig automatisch én is 100% van Belgische makelij.

In 2020 ging deze ingenieuze speed pedelec succesvol in productie en sindsdien groeide de community van enthousiaste Ellio riders aanzienlijk. Ook eens proberen?

Autotechniek in een speed pedelec

Tomas Keppens werkte als geluid- en trillingsingenieur bij Toyota toen hij in 2011 het idee opvatte om de aandrijftechniek van een wagen te gebruiken in speed pedelecs.

“Door autotechnologie aan te wenden, zullen E-bikes betrouwbaarder, veiliger en gemakkelijker in gebruik worden”, redeneerde Tomas. Bovendien zouden dergelijke speed pedelecs meebouwen aan een ecologische toekomst.

Om vaart te zetten achter zijn project werkte Tomas samen met verschillende Vlaamse universiteiten. Daar leerde hij mede-oprichter Jorrit kennen.

Van masterproef tot start-up

Jorrit Heidbuchel studeerde voor burgerlijk ingenieur voertuigtechnieken aan de KU Leuven toen hij in 2016 betrokken raakte bij Tomas’ project.

Hij wijdde uiteindelijk zijn volledige masterproef aan de Ellio in wording en bouwde samen met Tomas een eerste prototype van hun speed pedelec. Het resultaat overtrof ieders verwachtingen, een kans als deze konden ze niet laten liggen.

In 2017 richtte het ingenieursduo samen IntuEdrive op, het bedrijf achter Ellio.

Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit
Ellio Community

Join de Ellio Community op sociale media! Een onafhankelijke groepering van gebruikers van Ellio in Vlaanderen en Nederland. We helpen elkaar met vraag en antwoord, delen nieuws, advies en ervaringen uit.

Word lid
Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.