Moeiteloos 45.

Ellio E-bikes

De eerste keuze voor speed pedelec gebruikers die
anders durven zijn.
Moeiteloos 45.
Bij Ellio E-bikes bouwt men aan de mobiliteit van morgen door de meest toegankelijke speed pedelecs en aandrijftechnologie op de markt te ontwikkelen. Net als de wagen, past Ellio perfect in het dagelijks leven van zijn gebruikers.

Ellio E-bikes beschikken over all wheel drive (tweewielaandrijving), rijdt volledig automatisch én is 100% van Belgische makelij.

Moeiteloos 45km/h dankzij autotechnologie

Tomas Keppens, Ellio Founder en CTO werkte als geluid- en trillingsingenieur bij Toyota toen hij in 2011 het idee opvatte om de aandrijftechniek van een wagen te gebruiken in speed pedelecs.

“Door autotechnologie aan te wenden, zullen E-bikes betrouwbaarder, veiliger en gemakkelijker in gebruik worden”, redeneerde Tomas. Bovendien zouden dergelijke speed pedelecs meebouwen aan een ecologische toekomst.

Om vaart te zetten achter zijn project werkte Tomas samen met verschillende Vlaamse universiteiten. Daar leerde hij mede-oprichter Jorrit kennen.

Van masterproef tot start-up

Jorrit Heidbuchel, Ellio Co-founder en CEO studeerde voor burgerlijk ingenieur voertuigtechnieken aan de KU Leuven toen hij in 2016 betrokken raakte bij Ellio..

Hij wijdde uiteindelijk zijn volledige masterproef aan de Ellio in wording en bouwde samen met Tomas een eerste prototype van hun speed pedelec. Het resultaat overtrof ieders verwachtingen, een kans als deze konden ze niet laten liggen.

In 2017 richtte het ingenieursduo samen IntuEdrive op, het bedrijf achter Ellio.

Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit
Ellio Community

Join de Ellio Community op sociale media! Een onafhankelijke groepering van gebruikers van Ellio in Vlaanderen en Nederland. We helpen elkaar met vraag en antwoord, delen nieuws, advies en ervaringen uit.

Word lid
Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.