3 manieren om jouw e-bike te financieren

3 manieren om jouw e-bike te financieren

5
minuten leestijd
Twijfel je al even over de aankoop van jouw Ellio? Wij lijsten de financieringsmogelijkheden graag eve

Je eerste e-bike aankopen, is waarschijnlijk een grote stap. Ook ongetwijfeld eentje waar je veel plezier van zal hebben, maar hoe zit het met de financiering? Is er tussenkomst van je werk of doe je de aankoop volledig zelf? En hoe werkt dat dan precies? Wij zetten de mogelijkheden even op een rijtje. 

Leasen via je werkgever

Eerst en vooral heb je de optie om je e-bike te leasen via je werkgever. Hierbij is er een budget beschikbaar binnen de extralegale voordelen waarin je als werknemer kan kiezen voor een leasefiets. Bij het gebruik van woon-werkverkeer betaal je geen RSZ-bijdragen en belastingen. Het voordeel hiervan is dat het leasebedrag van het brutoloon wordt afgetrokken, wat maakt dat deze optie meestal de voordeligste is wanneer je er als werknemer gebruik van kan maken. Op het einde van je contract (dat 36 maanden duurt) kan je je e-bike inruilen voor een nieuw model of je kiest ervoor om de restwaarde te betalen en de fiets aan te kopen. Ook is de prijs die je betaalt inclusief verzekering, kosten, onderhoud (ook aan huis bij Ellio!),… wat niet het geval is bij het aankopen van een e-bike. Leasen als particulier is tot vandaag nog niet mogelijk en zou bovendien ook minder interessant zijn dan lenen voor een fiets, zoals hieronder beschreven staat.

Vraag bij je werkgever na wat de mogelijkheden voor fietsleasing zijn in jouw bedrijf. De leasingmaatschappij waarmee je bedrijf samenwerkt, kan je een offerte bezorgen voor het leasen van jouw favoriete fiets. Meestal vraagt ze daarvoor een offerte van een fietshandelaar die met de leasingmaatschappij samenwerkt. Ellio werkt samen met nagenoeg alle leasingmaatschappijen in België.  

Lenen om een fiets te kopen

In dit geval ga je een lening aan bij de bank om je e-bike aan te kopen. De looptijd van de fietslening is afhankelijk van het aankoopbedrag van je e-bike. Voor een fiets als Ellio kan je typisch kiezen voor een termijn van 36 of 48 maanden. In tegenstelling tot fietsleasing is lenen voor een fiets perfect mogelijk als particulier en bovendien interessant. De rentevoeten zijn vandaag immers laag en je kan bij een aantal banken in aanvulling op de lening ook een verzekering en pech bijstand afsluiten voor je fiets. Het onderhoud na verkoop betaal je gewoon wanneer het wordt uitgevoerd. Je betaalt dus ook alleen voor het onderhoud dat daadwerkelijk gebeurt. Als particulier is lenen dan ook vaak de voordeligste optie.

Wil je graag weten wat het jou zou kosten om een lening aan te gaan voor jouw Ellio? Configureer dan jouw Ellio en ga met de offerte naar je bankier. Zij kunnen dan een gepersonaliseerd voorstel voor je maken. Sommige banken, zoals KBC, bieden ook de mogelijkheid aan om een lening online te simuleren.

Aankopen op je zaak

Heb je een vennootschap of éénmanszaak? Dan kan je je fiets fiscaal voordelig op de zaak aankopen. De aankoop van een e-bike is namelijk 100% fiscaal aftrekbaar en bovendien betaal je geen voordeel alle aard op het gebruik van je e-bike. Ook kan je op de zaak een lening aangaan voor de aankoop van een elektrische fiets of speed pedelec, wat de initiële investering nog verder verkleint. Door het fiscaal voordeel voor e-bikes is een Ellio kopen op je zaak meestal de voordeligste optie als je er gebruik van kan maken, zelfs wanneer je de fiets zowel privé als voor het werk gebruikt.

Een Ellio aankopen op je zaak is even makkelijk als kopen als particulier. Je kan de aankoopfactuur gewoon inbrengen in je boekhouding en de fiets afschrijven over 36 of 48 maanden. Wil je meer informatie over de fiscale voordelen rond e-bikes en speed pedelecs? Vraag dit dan gewoon even na bij je boekhouder.

Een testrit boeken?

Alles overwogen, berekend en bekeken? Dan is het de hoogste tijd om uit te zoeken welke fiets nu het beste bij jou past. Gelukkig kan je bij Ellio de verschillende fietsen ontdekken en uittesten in onze showroom of tijdens één van onze testdagen.

 

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit