Carine testte Ellio

Carine testte Ellio

6
minuten leestijd
Lees de testimonial van Carine over Ellio.

Carine testte Ellio

Carine probeerde Ellio uit tijdens een aantal testritten en wij zijn benieuwd naar haar eerste ervaring. Voldeed het aan wat ze verwacht had? Wat bleef haar het meeste bij? Welk model zou ze zelf aanschaffen?

Dag Carine, jij kroop in het zadel voor een aantal testritten en wij zijn benieuwd naar jouw eerste ervaring met Ellio. Voldeed het aan jouw verwachtingen?

"Als eerste viel het me op dat Ellio een kleinere fiets is dan gemiddeld. Mijn lengte van 1,54 m vormt vaak een obstakel wanneer ik een nieuwe speed pedelec uitprobeer. Makers nemen doorgaans sportieve mannen als referentie, maar bij Ellio houden ze rekening met allerlei gestalten. Je kan de zadelpen gemakkelijk aanpassen. Iedereen in ons gezin kan Ellio dus gebruiken.

Ik vind het ook belangrijk dat een speed pedelec vlot vervoerbaar is. We nemen onze fietsen namelijk graag mee met de auto op daguitstap of verlof aan zee. Je hoeft niet per se een fietsdrager te hebben, Ellio kon gewoon neerliggen in onze wagen.

Mijn verwachtingen waren vooral hooggespannen voor Ellio Elite. Een speed pedelec met riem en en toch de snelheid behouden? Ik wou effectief 45 km/u kunnen rijden want met mijn Riese & Muller lukt dat niet. In die uitdaging is Ellio wel geslaagd. Recreatief bruikbaar was eveneens een must. Hoeveel is het bereik met een volle batterij? Mijn man en ik reden 111 km en nog steeds was de batterij niet leeg. In één fiets kan ik nu het recreatieve én woon-werkverkeer bundelen, heel fijn!"

Carine in volle actie.

Wat spreekt jou het meeste aan aan Ellio?

"Het is een sportief model, maar heeft ook een aangename zithouding. Dat laatste is belangrijk als je niet enkel woon-werkverkeer wil overbruggen. Ellio is een speed pedelec zonder schakelen of ingewikkelde bediening. Sturen gaat moeiteloos doordat het zwaartepunt van de fiets lager ligt. De snelheid blijft behouden, ook in de beklimming. Het is de samenspraak van al die pluspunten die me zo aanspreekt. Ik heb een fiets gevonden die me volledig aanvoelt."

Welke Ellio uitvoering zou je kiezen en waarom?

"Twee weekenden hebben we het Elite model getest en hoe! Alle ondergronden (gravel, kasseien, beton, asfalt, zand) kan Ellio aan. Ook de snelheid bleef top, zelfs langs het kanaal met de wind op kop. Ik testte ook eentje zonder verende stuurpen, maar de staat van de fietspaden in België deed me toch verlangen naar meer luxe. Ik kies dus met volle overtuiging voor een Ellio Elite met verende stuurpen en verende zadelpen."

Wanneer zou jij Ellio gebruiken in je dagelijks leven?

"Ik heb al een offerte opgevraagd met alle accessoires die ik graag wens. Ik zal de Elite gebruiken als mijn vaste fiets, zowel voor woon-werk doeleinden als recreatief. Mijn vriend is een fervente wielertoerist en ik wil niet onderdoen tijdens onze ritten. Met Ellio zal ik toch grote ritten tegen een hogere snelheid kunnen rijden, zonder dat ik het gevoel heb dat ik niet mee kan."

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit