Een e-bike die zo snel gaat als een wagen?!

Een e-bike die zo snel gaat als een wagen?!

1
minuten leestijd
Californische fietsenfabrikant HPC lanceert e-bike die tot 130km/u kan.

Onlangs lanceerde de Californische elektrische fietsenfabrikant HPC (Hi Power Cycles) met trots de Revolution W: geen doorsnee e-bike, maar een ultrakrachtige elektrische fiets speciaal ontworpen voor ultrahoge snelheden.

Ongelofelijke specificaties

De kracht achter deze verbluffende snelheid is een sterke motor van maar liefst 9.000 watt, met de mogelijkheid om dit te upgraden naar 10.500 watt. Dit is veel hoger dan de wettelijke limiet voor e-bikes en speed pedelecs in België. Om het even in perspectief te zetten: Ellio speed pedelecs zijn met hun 1500 watt zowat de krachtigste 'normale' speed pedelecs op de markt. Om de kracht van de Revolution W te temmen en optimaal comfort te garanderen, is de fiets uitgerust met robuuste vering met meer dan 20 centimeter veerweg, zowel voor- als achteraan, alsook een praktisch windscherm dat bescherming biedt bij hevige wind en rondvliegende insecten.

Source electrek

Snelheden tot 130km/u? Geen probleem!

Dankzij de 2.5x overdrive functie, te bedienen met je hiel, trap je efficiënter op hoge snelheden. En als je de indrukwekkende topsnelheid van ongeveer 130 km/u wilt halen, grijp je naar de gashendel. Zo geniet je van ongekende kracht zonder dat je kuiten het begeven.

Voorlopig geen Revolution W op de Belgische wegen

Uiteraard is deze krachtige speed pedelec nog lang niet beschikbaar voor alledaagse Belgische fietsliefhebbers. De Revolution W is momenteel niet toegestaan op de openbare weg in België. De fiets heeft geen typegoedkeuring en voldoet niet aan de wettelijke eisen met betrekking tot motorvermogen en topsnelheid. Maar dromen mag natuurlijk altijd!

In de Verenigde Staten zou de Revolution W ingezet kunnen worden in het Amerikaanse leger.

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit