Ellio ontwikkelt Marty

Ellio ontwikkelt Marty

5
minuten leestijd
Ellio ontwikkelt Marty en maakt zich pionier van de gecombineerde fietstrajecten.

Ellio lanceert Marty, de cargobike die als volwaardige vervanger voor de wagen kan dienen. Marty werd ontwikkeld vanuit de bevindingen van een uitgebreid onderzoek bij de Ellio-community en de werkende Vlaming. Ellio wil met Marty verder inspelen op de noden van autogebruikers die de “modal shift” willen maken naar de fiets. Naar het werk pendelen in combinatie met het vervoer van kinderen en boodschappen blijkt een van de belangrijkste redenen voor werkend Vlaanderen om de auto te nemen. Met Marty biedt Ellio als eerste een écht alternatief. Klaar voor de switch?

De all-wheel drive E-bike van Belgische bodem, Ellio, staat gekend voor zijn uniek design met laag zwaartepunt en ongeziene stabiliteit. Naast de Ellio Elite, Enjoy en Essential brengen ze nu een nieuw model genaamd Marty uit. Marty behoudt de unieke rijeigenschappen waarvoor Ellio intussen bekend staat, maar met een volledig nieuw frame dat bovendien dichter bij huis wordt geproduceerd. Marty is achteraan verlengd waardoor boodschappen, kinderen of extra bagage gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Het model heeft daarnaast een geveerde achterbrug, een primeur in de long tail bike markt. Zo worden schokken aan hogere snelheden perfect geïncasseerd.

Marty zal beschikbaar zijn in twee versies die verwijzen naar hun maximumsnelheid: Marty 25 en Marty 45. Ellio’s hoofdfocus blijft woon-werk verkeer, maar dat zal nu ook met gecombineerde stops kunnen. Marty zal beschikbaar zijn in één van de twee nieuwe kleuren: Mint Green en Black Matt.

Vanwaar de naam Marty? Het is een knipoog naar Marty Mcfly, een personage uit Back to the future. De “long tail bike” is immers geen nieuw concept, maar Ellio maakt er met de Marty wel de toekomst van.

"Een bakfiets is leuk voor wie in de stad korte ritjes maakt, maar je kan het geen volwaardig alternatief voor de auto noemen omdat lange afstanden uit den boze zijn. De Marty 25 heeft met zijn grote batterij een ongezien groot rijbereik in de cargobike markt. Met de Marty 45 gaat Ellio zelfs nog een stap verder. Het is de allereerste cargobike die ook écht kan zeggen dat het een speed pedelec is. De functionaliteit van een cargobike gecombineerd met de snelheid van een speed pedelec maakt het model een waardige autovervanger.” - Jorrit Heidbuchel, mede-oprichter Ellio

7 op de 10 werkende Vlamingen maakt tussenstops tijdens hun woon-werkverkeer

Ellio speelt met Marty in op het combineren van woon-werkverkeer met boodschappen doen en kinderen vervoeren. Het ontwerp werd achteraan verlengd. Opzetstukken als een kinderbank met treeplank en een cargobox werden ontwikkeld om de gecombineerde trajecten haalbaar te maken. Maar liefst 7 op de 10 Vlamingen geven aan wel eens een tussenstop te maken tijdens hun woon-werkverplaatsing. Zo zeggen 3 op de 5 werkende Vlamingen die niet enkel thuis werken, hun woon-werkverkeer wel eens te combineren met boodschappen doen en 2 op de 5 combineren dit ook met het ophalen of afzetten van hun kind(eren).

Opmerkelijk is dat bijna de helft van de werkende Vlamingen zouden overwegen hun woon-werkverplaatsing met de fiets af te leggen indien deze geschikt is voor gecombineerde trajecten. Marty speelt dus in op een maatschappelijke noodzaak en spreekt daarmee niet alleen de actieve community van Ellio aan, maar de Vlaming in het algemeen.

​​De overgrote meerderheid van de Vlamingen woont op max 40 km van hun werk. Dé ideale afstand voor Marty.

We wonen alsmaar vaker dicht bij het werk. Zo geven meer dan 2 op de 5 Vlamingen (43%) aan tussen de 10 en 40 kilometer te moeten afleggen van hun hoofdverblijfplaats naar hun werk. Voor deze afstand is Marty 45 de ideale pendelpartner. Een even groot aandeel (38%) zegt dat hun werk minder dan 10 kilometer verwijderd is van hun hoofdverblijfplaats, een geschikte afstand voor de Marty 25.

Voor jonge gezinnen is de auto nog te vaak de enige optie als vervoersmiddel. De Belgische wetgeving laat vandaag nog niet toe kinderen te vervoeren op een speed pedelec. Ellio ijvert daarom een wetswijziging toe te passen die toelaat kinderen op een speed pedelec te vervoeren, op voorwaarde dat deze niet sneller rijdt dan 25 km/uur. Zo kan je je kinderen aan een veilige snelheid naar school brengen en dadelijk naar het werk doorrijden aan de hogere snelheid van de speed pedelec. Het potentieel voor de modal shift is enorm! - Tomas Keppens, mede-oprichter Ellio

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit