Ellio recensie: CEO Rode Kruis Philippe Vandekerckhove

Ellio recensie: CEO Rode Kruis Philippe Vandekerckhove

5
minuten leestijd
Philippe Vandekerckhove koos voor een rode Ellio Elite Comfort. Lees zijn ervaring met Ellio.

Ellio recensie:
CEO Rode Kruis Philippe Vandekerckhove

De productie van Ellio is officieel gestart! Ellio 0000001 is nu van trotse eigenaar Philippe Vandekerckhove, CEO bij Rode Kruis Vlaanderen. Hij koos voor een rode Ellio Elite Comfort.
Lees zijn ervaring met Ellio hieronder.

"Ik ontving vier weken terug mijn Ellio Elite (versie "comfortabel" met zadelvering). De fiets ziet er goed uit: de afwerking is verzorgd en de rode kleur is mooier dan op de foto's in de brochure. De uitleg die je nodig hebt om met Ellio aan de slag te kunnen gaan, is zeer beknopt. Hoewel hij technologisch geavanceerd is, is het gebruik ervan intuïtief. Het aantal bedieningsknoppen is beperkt en met een korte uitleg van enkele minuten ben je vertrokken.”

“Het rijden zelf is initieel even wennen: de fiets ‘denkt’ immers mee met je. En waar een gewone elektrische fiets vrij ‘regel van drie’-achtig reageert, moet je hier even gewoon worden aan de instelling (die je zelf kan kiezen) van de versterking én van de trapfrequentie. Eens je dit onder de knie hebt, rijdt de fiets als... ik kan het niet anders verwoorden: een wagen met automaat. Alles gaat intuïtief. Voor je het beseft rij je veel sneller dan je verwacht maar vanwege het lage zwaartepunt, het stijve frame en vooral de dikke banden, heb je nooit een gevoel van instabiliteit, laat staan onveiligheid.Het enige probleem met deze fiets is dat, eens je er een eindje mee gereden hebt, je je nooit meer veilig voelt op een gewone elektrische fiets.”

“De batterij is zeer krachtig en biedt een zeer ruime actieradius in vergelijking met eender welke andere speed pedelec. Voor iemand zoals ik, die de fiets enkele keren per week voor pendelverkeer gebruikt en tijdig moet aankomen ook bij tegenwind, geeft dat een groot gevoel van comfort.De fiets heeft permanente dagverlichting en heeft, vrij uitzonderlijk, een remlicht dat oplicht bij het remmen. De claxon is vergelijkbaar met deze van een kleine wagen: erg indrukwekkend (en dus niet zomaar te gebruiken zoals je een gewone fietsbel zou gebruiken).”

“Enkele andere bemerkingen: De zithouding is erg comfortabel, niet onbelangrijk voor iemand die soms lage rugpijn krijgt van het fietsen. Het zadel kan heel makkelijk en over een groot hoogtebereik worden versteld, waardoor de fiets zowel voor mij als 3 seconden later ook voor mijn echtgenote bruikbaar is. Zeer polyvalent. Zij is er trouwens zo van onder de indruk dat ze niet meer met haar huidige elektrische fiets wil rijden en dus ook een exemplaar gaat bestellen.”

"Ik bestelde de fiets trouwens meer dan een jaar geleden op basis van de spectaculaire technologische vooruitgang die het concept in het vooruitzicht stelde in vergelijking met bestaande speed pedelecs. Het was het wachten waard.”

“Dit moet ongetwijfeld de meest geavanceerde en beste elektrische fiets zijn die vandaag ergens ter wereld rondrijdt. Hij biedt wat je van de beste Toyota hybride verwacht qua rijcomfort, gebruiksgemak en hopelijk ook bedrijfszekerheid. (Mijn vorige speed pedelec moet bijvoorbeeld 2 tot 3 keer per jaar een nieuwe ketting krijgen, erg vervelend voor woon-werk verkeer). Dat de Ellio van nul ontworpen en geproduceerd werd door twee getalenteerde Vlaamse ingenieurs, kan alleen een extra stimulans zijn om er snel een exemplaar van te bestellen. Zeker in deze corona-tijden waarin onze jonge ondernemers en Vlaamse bedrijven elk duwtje in de rug kunnen gebruiken”, aldus Philippe Vandekerckhove

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit