Ellio zet community actief in als co-ontwikkelaars

Ellio zet community actief in als co-ontwikkelaars

6
minuten leestijd
De Ellio riders bepalen mee de toekomst van Ellio!

Ellio zet community actief in als co-ontwikkelaars

De Ellio gebruikers zijn dé referentie wanneer Ellio software & hardware updates ontwikkelt en integreert. De Ellio riders ofwel co-ontwikkelaars bepalen zo mee de nieuwste updates én de toekomst van hun eigen Ellio speed pedelec. De eerste update is nu ook een feit.

Met Ellio ervaar je vrijheid, niet alleen omdat je met de snelheid van een auto en het gemak van de fiets het verkeer trotseert, maar ook omdat Ellio zichzelf voortdurend verbetert. Zo wordt de software en hardware van de e-bike door het in-house development team regelmatig opgefrist. Of het nu gaat om meer kracht en ondersteuning op een helling of een andere kleur voor de display. Het leuke hieraan is dat deze updates niet alleen door het Ellio team bepaald worden, maar vooral gebeuren op basis van gebruikerservaring. We moedigen onze gebruikers aan om feedback achter te laten over hun beleving, zodat het development team hiermee meteen aan de slag kan gaan. Bijzonder is dat diezelfde gebruikers later ook kunnen genieten van de verbeteringen die ze zelf hebben aangevraagd.

“Wanneer we nieuwe ontwikkelingen starten, kijken we als eerste stap naar de klantenfeedback. Met de vragen die we het meest tegenkomen, gaan we aan de slag om dan uiteindelijk naar diezelfde klanten terug te koppelen. We betrekken hen actief in de verbetering van Ellio” - Jorrit Heidbuchel, co-founder Ellio.
ELLIO SOCIAL TEMPLATES SQUARE 16

Na de aankoop van een product, zorgt het gebruik hiervan doorgaans dat het product snel daalt in waarde. Bij Ellio is dat dus niet het geval. De interactie met gebruikers maakt de organisatie slimmer. Je koopt Ellio, je geeft feedback en de e-bike blijft updates ondergaan en wordt zo steeds beter. Zo geniet je steeds van nieuwe functionaliteiten op je bestaande fiets. Deze manier van ontwikkeling wordt ook wel het ‘Agile systeem’ genoemd. Agile-softwareontwikkeling is een iteratief proces van klantenfeedback en ontwikkeling dat het mogelijk maakt om snel in te spelen op de veranderende wensen van de markt.

Dankzij deze manier van werken kunnen alle Ellio gebruikers zichzelf dus de titel van ‘co-developer’ toekennen. Zij assisteren het team niet alleen door hun feedback achter te laten, maar ook door nieuwe ontwikkelingen bijvoorbeeld in een bèta-versie te testen. Zo bepalen zij mee hoe de toekomstige Ellio zal fietsen. Want elke Ellio wordt geüpdatet met de recentste ontwikkelingen én elke volgende lading Ellio’s zal hier standaard over beschikken. Een gemak voor de Ellio riders dus. "Dankzij feedback en testen, blijft Ellio de beste versie van zichzelf", zegt Jorrit Heidbuchel, co-founder Ellio.

“Je maakt je product voor je gebruikers, niet voor je eigen plezier. Dus als je wenst dat het product zo goed mogelijk afstemt met de noden van je gebruikers, is het evident dat je aan diezelfde gebruikers vraagt wat beter kan”, aldus Jorrit Heidbuchel.

De allereerste feature is nu in bètatest. Deze gaat zorgen voor een betere tractiecontrole, ondersteuning bij lage snelheden en de intuïtiviteit van de remmen wordt bijgesteld. "We kregen verschillende keren de feedback dat de tractiecontrole niet altijd 100% werkte en soms vermogen wegnam waar het niet nodig was. Met deze update wordt dit opgelost." Momenteel wordt de feature getest door een vijftal gebruikers en als alles goed gaat, wordt deze uitgerold begin 2021. Een verbeterd klimvermogen wordt de daaropvolgende feature, deze update zal zorgen voor meer power wanneer Ellio op een heuvel rijdt.

De Ellio riders kunnen van elke update genieten bij hun eerstvolgende onderhoud. "Hoewel de aanpassingen vooral in software gebeuren zijn kleine hardware aanpassingen niet uitgesloten. Daarom is het voorlopig niet mogelijk om de updates zelf te doen”, aldus Heidbuchel.

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit