Meet Ellio rider Joke

Meet Ellio rider Joke

5
minuten leestijd
Met Ellio moest ik totaal niet nadenken over schakelen tijdens het fietsen.

Meet Ellio rider Joke

Ellio wordt omringd door een bruisende community die tips en feedback delen en zo de speed pedelec nog beter maken. We noemen hen Ellio riders en polsen graag naar hun ervaring. Vandaag is het de beurt aan Ellio rider Joke. Ze werkt als zelfstandige en zet Ellio in om naar klanten te rijden, boodschappen te doen en haar dochter van school af te halen. Af en toe een plezierrit langs groene knooppunten laat Joke ook niet links liggen.

Dag Joke, hoe kwam jij in contact met Ellio?
Mijn toenmalige elektrische fiets was een derdehands en begon echt te verslijten. Ik heb ook jarenlang met een motor gereden, dus ik hou wel van snelheid. Bovendien moet ik me gemakkelijk kunnen schikken naar de schooluren. Ik speelde al een tijdje met het idee om een speed pedelec aan te schaffen, toen ik in een online krant iets las over een nieuwe fiets met autotechniek. Ellio sprak me meteen aan en ik wist: “dit moet ik testen!”

Heb je toen een testrit gemaakt?
Ik wou binnenspringen bij een fietsdealer, maar aan zijn deur hing een bordje “gesloten wegens omstandigheden.” Die zag de bui al hangen (lacht) want de volgende dag moesten we allemaal ons kot in door corona. Ik ben dan lid geworden van de Facebookgroep en daar las ik dat Ellio aan huis kwam testen. En effectief, Jorrit kwam langs met een testfiets bij mij thuis en ik heb dezelfde dag nog een Ellio gekocht.

Dat eerste ritje viel dan heel goed mee?
Absoluut! Ik ben in de buurt op verschillende soorten ondergrond gaan rijden. Ik wou zien hoe vlot Ellio reed op kasseien bijvoorbeeld. Veilig navigeren in het park tussen wandelaars en kinderen, probeerde ik ook uit. In het dagdagelijkse drukke verkeer, moet je gemakkelijk wendbaar zijn. Ellio slaagde met vlag en wimpel voor alles! Met Ellio moest ik totaal niet nadenken over schakelen tijdens het fietsen, terwijl ik met mijn andere fiets waarschijnlijk al zou zijn afgestapt in een paar van die situaties.

Heb je een bepaalde routine bij langere ritten ondertussen?
Koffie! (lacht) Ik zorg natuurlijk dat de batterij van Ellio is opgeladen en mijn helm ook want die heeft een ingebouwde koptelefoon. Ik zet dan een podcast klaar of een playlist. Als het tempo hoog ligt, durf ik al eens naar Rammstein luisteren. (lacht)

Wat gaat er in je om terwijl je aan het fietsen bent?
Niks eigenlijk! Mijn hoofd is vrij leeg en dat is net zo fijn. Je hoeft niet na te denken, Ellio rijdt als vanzelf. Je moet je natuurlijk wel concentreren in het verkeer, maar je hebt vooral een veilig rijgevoel. De fiets ligt erg goed op de weg, dat begrijp je zodra je er eens mee rijdt.

Wat spreekt jou het meeste aan in Ellio?
Het was een beetje thuiskomen toen ik ermee reed. Het deed me wat denken aan een BMX en dat gevoel heb ik nog steeds: gewoon erg fun om je met een Ellio te verplaatsen.

Dank je wel, Joke. Tot op de baan!

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit