Meet Ellio rider Patrick

Meet Ellio rider Patrick

minuten leestijd
Als je na een hectische dag op je fiets kan stappen, dan is de stress na enkele minuten uit je lijf.

Meet Ellio rider Patrick

Ellio wordt omringd door een bruisende community die tips en feedback delen en zo de speed pedelec nog beter maken. We noemen hen Ellio riders en polsen graag naar hun ervaring. Vandaag is het de beurt aan Ellio rider Patrick. Na een testrit was Patrick volledig verknocht aan Ellio en sindsdien is hij een echte ambassadeur voor ons merk.

Wat was jouw eerste indruk van Ellio? 
Ze kwamen langs bij mij thuis voor een testrit en na 10 minuten was ik eigenlijk al overtuigd. Jorrit, één van de zaakvoerders, had me eerst uitleg gegeven: hoe werkt hun speed pedelec, wat zijn de voordelen en de nadelen - want elke fiets heeft nu eenmaal plus -en minpunten. Het is echter de testrit die volledig over de schreef heeft getrokken.

Welke eigenschappen spraken je aan?
Vooral de combinatie van aan een hoge snelheid te kunnen rijden zonder te hoeven schakelen, vond ik subliem. En daarbovenop zit de fiets heel comfortabel. Ik gebruik mijn Ellio dan ook heel regelmatig, zowel voor woon-werkverkeer als in mijn vrije tijd.

Heb je een vaste route?
Elke werkdag leg ik zo’n 34 km af, van Nijlen tot in Herentals en terug. Ik doe die route altijd met de fiets: winter, zomer, regen, zon…

Je bent dus een fervente fietser geworden. Wat vind je er zo leuk aan?
Het gevoel van vrijheid. Mijn vorige job was in het Brusselse en dan moest ik elke dag zeker 3 uur in de auto zitten. In de file staan, mis ik absoluut niet. Als je na een hectische dag op je fiets kan stappen, dan is die stress na enkele minuten al uit je lijf.

Wat gaat er in je om als je aan het fietsen bent?
Heel weinig eigenlijk. Voor mij is dat een moment om mijn hoofd leeg te maken. Ik probeer ook de omgeving in mij op te nemen. Zelfs al doe je telkens hetzelfde traject, dan nog krijg je steeds andere indrukken.

Raad je Ellio soms aan aan mensen in je omgeving?
Zeker! Je kan me echt wel een fan noemen. In die mate zelfs dat ze me gevraagd hebben om medebeheerder te worden van de Ellio Facebookgroep. Ik heb die community van enthousiastelingen echt zien groeien. Ook de manier waarop ellio riders elkaar tips geven, is een uniek gegeven.

Welke tips heb je voor mensen die een e-bike willen aanschaffen?
Je moet allerlei modellen testen, maar vergeet zeker niet om Ellio uit te proberen. In een showroom valt deze speed pedelec minder op tussen de Riesen & Müllers en andere grote merken. Intuïtief denk je misschien dat een fiets met kleine wielen minder krachtig is, maar je moet Ellio gewoon testen. Het verschil tussen rijcomfort merk je meteen.

Zijn er nog zaken waarin Ellio zich onderscheidt van die grote merken?
Hun naverkoop diensten zijn ongezien. Ellio bestaat nog niet lang en is eerder een kleine speler, maar net daardoor is het contact zo goed. Met een ander merk kun je in het beste geval bij je dealer terecht. Als er nu iets hapert aan mijn speed pedelec, dan heeft het Ellio team niet liever dan dat je hen meteen contacteert. Ze willen die gebruikerservaring ook echt benutten om de meest kwalitatieve e-bike op de markt te brengen.

Dank je voor het gesprek en enthousiasme, Patrick. Tot op de baan!

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit