Meet Ellio rider Peter

Meet Ellio rider Peter

1
minuten leestijd
Ik rijd liever met de fiets dan met de wagen en met mijn Ellio Original kan ik afstanden overbruggen die ik niet zou kunnen doen met de gewone e-bike.

Meet Ellio rider Peter


Ellio wordt omringd door een bruisende community die tips en feedback delen en zo de speed pedelec nóg beter maken. We noemen hen Ellio riders en polsen graag naar hun ervaring en verhalen. Vandaag is het de beurt aan Ellio rider Peter.

Favoriete rit?

Het stukje langs de Vaart tussen Leuven en Wijgmaal.

Waarom koos jij voor een speed pedelec?

Ik rijd liever met de fiets dan met de auto. Ik zie de fiets als een vervoersmiddel, en fiets zelden louter voor mijn plezier. Een speed pedelec is ideaal om te fietsen naar plaatsen die te ver zijn om met een gewone fiets te bereiken, zonder dat ik de wagen moet nemen.

Wat was voor jou uiteindelijk de reden om voor Ellio te kiezen?

Naar mijn gevoel is het aandrijfsysteem het aangenaamste dat er op de markt is.

Welk Ellio-moment zal je nooit vergeten?  

Ik ben eens met de 'gewone' fiets naar het werk gefietst, en nadien met de Ellio terug naar huis. Het verschil in tijd was echt enorm.Hoe heeft Ellio jouw leven veranderd?

Nooit meer stress in het verkeer. De mogelijkheid hebben om 45 km/u te rijden wanneer ik kan en mag, maakt het ook rustgevender dan tussen andere fietsers te rijden aan 20km/u.

Welk gevoel krijg je als je met je Ellio rondfietst?

Snelheid en controle.

Welke tip zou je geven aan andere speed pedelecers?

Probeer geen 45km/u aan te houden als het druk is. Terugzakken naar 30km/u bij het voorbijsteken kost je weinig tijd, en het kost geen moeite om nadien terug 45km/u te rijden waar dit toegelaten is.

Dank je wel voor deze Q and A, Peter. Op nog vele mooie Ellio ritjes!

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit