Meet Ellio rider Tom

Meet Ellio rider Tom

1
minuten leestijd
Als ik met de Ellio toekom op mijn bestemming, ben ik véél opgewekter en bruis ik van energie!

Meet Ellio rider Tom


Ellio wordt omringd door een bruisende community die tips en feedback delen en zo de speed pedelec nóg beter maken. We noemen hen Ellio riders en polsen graag naar hun ervaring en verhalen. Vandaag is het de beurt aan Ellio rider Tom.

Favoriete rit?

Ik ben enorm fan van mijn woon-werktraject. Ik rijd 5 km om, speciaal om te genieten van de Vaart in Leuven, de Demer tussen Werchter en Langdorp en het natuurdomein Averbode-Gerhagen. Zo rijd ik bijna voortdurend langs het water of in natuurdomeinen en kom ik amper auto's tegen.

Waarom koos jij voor een speed pedelec?

Als ik naar kantoor ga, of naar de sporthal neem ik graag de speed pedelec. Vooral omdat ik dan meer zekerheid hebt op vlak van tijd. De tijd die ik nodig heb met een speed pedelec is bijna altijd exact dezelfde.

Met de gewone fiets speelt wind op kop me vaak parten. Of als ik minder bezweet wil aankomen, moet ik mijn snelheid daarop instellen, hetgeen sommige dagen echt héél traag is. Met mijn speed pedelec kies ik op elk moment zelf hoe hard ik wil trappen, zonder te moeten inboeten aan snelheid.

En met de auto gaan is ook een oplossing, maar omwille van files kom je de ene dag veel later aan dan de andere. Ook hier is een speed pedelec de ideale oplossing als je zekerheid wilt op vlak van aankomst.

Wat was voor jou uiteindelijk de reden om voor Ellio te kiezen?

De aandrijving is gewoonweg steengoed. Het vlot 45 km/u kunnen rijden en behouden heb ik nergens anders teruggevonden. Bij andere speed pedelecs kost dit vaak veel moeite en moet je meestal in extreem hoge cadans (+100 rpm) gaan om dit te behalen. Bij de Ellio stel je gewoon de gewenste cadans in en alles gaat vanzelf. Bijkomende pluspunten zijn de terugtraprem en snelheidsbegrenzer.

Welk Ellio-moment zal je nooit vergeten?  

Het mooiste Ellio-moment was toen we met een 10-tal Ellio-rijders hadden afgesproken om samen een toertje te gaan rijden. We werden nogal nagekeken. En nog beter was toen we besloten om de fiets uitvoerig te testen op het MTB-parcours in Heverlee dat er toen lekker modderig bijlag. Het was een hele uitdaging met de voorwielaandrijving, maar we hebben ons uitstekend vermaakt.

Nadien hebben we Ellio gecontacteerd en heeft de Ellio een enorme softwareupgrade gekregen voor de tractiecontrole. Leuk om zo dicht bij de fabrikant te staan en vooral dat er geluisterd wordt naar de klanten en er op korte termijn ook goede oplossing aangerijkt worden die het product nóg beter maken.


Hoe heeft Ellio jouw leven veranderd?

Als ik met de Ellio toekom op mijn bestemming, ben ik véél opgewekter en bruis ik van energie ten opzichte van vroeger toen iik met de wagen kwam. Met de wagen was ik vaker futloos of gefrustreerd.

Welk gevoel krijg je als je met je Ellio rondfietst?

Een zorgeloze vrijheid. Je moet niet denken aan schakelen. De fiets regelt quasi alles vanzelf, echt genieten.

Welke tip zou je geven aan andere speed pedelecers?

Test, test en test! Qua kabelintegratie en apps en dergelijke staat de Ellio nog niet op dezelfde hoogte als andere topmerken. Maar qua rijervaring kan niemand hieraan tippen. En uiteindelijk is het hoofddoel van de fiets nog steeds om ermee te rijden.

Dank je wel voor deze Q and A, Tom. Op nog vele mooie Ellio ritjes!

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit