Week van de Mobiliteit - Debat over duurzame mobiliteit tijdens Trends Summer University

Week van de Mobiliteit - Debat over duurzame mobiliteit tijdens Trends Summer University

1
minuten leestijd
Debat over duurzame mobiliteit tijdens Trends Summer University: Tomas Keppens, Ellio Founder & CTO deelt zijn visie
Niet met de frigobox, maar met Ellio en de trein naar Knokke.

Onlangs bracht Trends de crème de la crème van de Belgische economie samen tijdens de Trends Summer University in Knokke. Het evenement bood een platform aan meer dan honderd CEO's en bedrijfsleiders om te debatteren over het thema "neem de leiding met innovatie". Een opvallende deelnemer was Tomas Keppens, Ellio Founder & CTO, die zijn visie deelde tijdens een boeiend gesprek over duurzame mobiliteit.

Keppens opende zijn betoog met een prikkelende observatie: "In de geest van ondernemers is mobiliteit nog te vaak beperkt tot de elektrificatie van de white collar firmawagen." Hij benadrukte dat bedrijven vaak voorbijgaan aan de unieke mogelijkheden die elektrische fietsen, zoals de Ellio E-Bike en andere speed pedelecs, bieden.

Een belangrijk aspect van het debat was de rol van de overheid bij het bevorderen van duurzame mobiliteit. Keppens prees de unieke ondersteuning voor de modal shift in België, met fiscale incentives en een regelgeving die speed pedelecs een eigen plaats geeft in de wegcode. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de fietsinfrastructuur, wat de verschuiving van auto- naar fietsgebruik verder stimuleert.

Duurzaamheid gecombineerd: Ellio Original op de trein naar Knokke

De markt voor snelle e-bikes in België begint stilaan een zekere maturiteit te bereiken. Vorig jaar werden maar liefst 18.000 nieuwe fietsen ingeschreven, terwijl er nog eens 6.000 tweedehands exemplaren op de markt verschenen.

Ellio, altijd al voorstander van meer duurzame transportmiddelen, kan deze positieve ontwikkelingen alleen maar toejuichen. Keppens sloot dan ook af door de dag te beschrijven als "boeiend", met interessante panelgesprekken en discussies met gelijkgestemden.

Het debat tijdens de Trends Summer University benadrukt het groeiende belang van duurzame mobiliteit in de economische discussie en wijst op de kansen die elektrische fietsen en speed pedelecs bieden voor bedrijven en individuen om actief bij te dragen aan een milieuvriendelijkere toekomst vlak van mobiliteit.

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit